Könnyed csirkés sütőtökös ragu - olaj és glutén mentes
Könnyed csirkés sütőtökös ragu - olaj és glutén mentes

Könnyed csirkés sütőtökös ragu - olaj és glutén mentes

Ha már ősz van akkor használjuk ki az idény zöldségeket, vagyis a sütőtököt! Gyorsan elkészíthető főétel ami zseniális egy őszi vagy téli ebédként és 30 perc alatt kész! Akár vegánná is tudod varázsolni ha kihagyod belőle a csirkét.

Hozzávalók

- 5 szem közepes csiperke gomba
- 1 közepes hagyma
- 1 nagyobb cukkini fele
- 400g sütőtök
- 1 marék rukkola vagy spenót
- 1tk méz vagy juharszirup
- 1 1/2tk szója szósz
- 100ml kesudio tej
- 1tk koriander
- 1rk kukorica keményítő
- Bors és só ízlés szerint

Először is vágd fel kockára a sütőtököt majd rakd serpenyőbe kozepes-nagy lángon, 1,5dl vizet adj hozzá, takard le a tetejét alufóliával majd főzd kb 10 percig (a lényeg, hogy ne legyen túl puha, hogy elkezd szétmálani, de kemény se maradjon!) Ezután hozzá adod az összes zöldséget, ha úgy érzed akkor felöntöd még egy kis vízzel. Befűszerezed a korianderrel, sóval, borssal, letakarod, 5 percenként kicsit belekavarhatsz és addig főzöd amíg megpihulnak. Állítsd át a főzőlapot alacsony lángra és add hozzá a kesudio tejet, a szósszal együtt (szója szósz+méz+k.keményítőt+3tk víz) majd főzd 5-6 percig amíg kicsit össze nem áll. Vedd le a lángról és gyorsan ads hozzá az rukkolát, óvatosan keverd bele. Ha szeretnél akkor add hozzá az előzőleg felkockázott és megsütött csirkét. A tetejére az íz kedvéért raktam egy kis petrezselymet illetve szezámaggal vagy kis Kesudioval is fel lehet turbózni!

Barna rizzsel tálaltam és gyorsan megettem