Mexikói húsgombóc
Mexikói húsgombóc

Mexikói húsgombóc

Hozzávalók

-0,5kg pulykadarált hús
-40 cheddár sajt
-30g újhagyma
-4 fokhagyma gerezd
-2 evőkanál (nem lesz tőle őrjitően csípős, inkább pikáns, de ha nem   szereted, -hagyd ki és adj hozzá többet a többi fűszerből)
-1tk őrölt kömény 1tk paprika
-1tk só
-Őrölt fekete bors ízlés szerint kevés oliva olaj 

Előmelegíted a sütőt 190C°-ra, tepsibe raksz egy sütőpapírt amire teszel egy pici oliva olajat (ha olaj sprayt használsz az a legjobb) 

Egy nagy tálban összekevered az összes alapanyagot (pulykát, apróra szeletelt újhagymát, lereszelt sajtot, lenyomott fokhagymát és fűszereket) majd kézzel alaposan összekevered! Ebből a mennyiségből 12 db golflabdányi húsgombinak kell kijönnie.
Berakod az előmelegített sütőbe 20 percre vagy addig amíg nem barnul meg a teteje és tá dááá, kész is!

Guacamole


Hozzávalók
 

-2 db érett avokádó
-1 kicsi lila hagyma (50g)
-1 nagy paradicsom (90g)
-1 evőkanál koriander őrölt
-3 evőkanál lime juice
-Só és őrölt fekete bors ízlés szerint
Opcionális: fél teáskanál tabasco vagy csípős szósz

 

Félbevágjuk az avokádót, kiszedjük a belsejét és egy tányérban villával összenyomkodjuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és parit, majd a fűszereket, a lime levet, összekeverjük és kész is! 
A legvégére hagyjátok a guacamole-t mivel gyorsan megbarnul és utána elég undi lesz