Narancsos áfonyás sütemény
Narancsos áfonyás sütemény

Narancsos áfonyás sütemény

 

Hozzávalók

1 nagyobb tojás
105g kókuszolaj (olvadtan)
170g juharszirup vagy méz
120ml narancs lé vagy 2 nagy narancsnak a leve
1 nagy narancsnak a lereszelt héja
1 tk vanília örlemény
1/2tk fahéj
1/2tk szódabikarbóna
1/4 tk só
200g zabpehely
235g mandula liszt v nagyon finomra őrölt mandula
160g aszalt nem cukrozott áfonya (lehet friss is!) 


1.Felmelegíted a sütőt 190 C°-ra és egy tepsibe sütőpapírt helyezel
2.Egy nagy tálba üss fel egy szoba hőmérsékletű tojást (ha a hűtőből vetted ki, rakd meleg vízbe 5 percre), kicsit habard meg majd add hozzá a kókuszt, juharszirupot, narancs levet, narancs héját, vaníliát, fahéjat, szódabikarbónát és sót majd addig keverd amíg jól összemixelődnek. 
3.Ezután keverd bele a zabpelyhet, utána a mandula lisztet és legutoljára az áfonyát.
4.Akkora méretű sütiket formázol amilyet csak szeretnél (én van, hogy egész aprókat csinálok, hogy csak az íze kedvéért néha bekapjak egyet egyet) de ne legyenek nagyon vastagak! 
5.Süsd 20 percig vagy amíg nem aranybarnák! 
 

FONTOS! Hagyd kihülni, különben szétesnek! Szoba hőmérsékleten a legfinomabb!