Parmezános sütőtökös quinoa spenóttal
Parmezános sütőtökös quinoa spenóttal

Parmezános sütőtökös quinoa spenóttal

Ez a recept 30 percet vett igénybe, könnyű elkészíteni és nagyon finom! Húsmentesre csináltam ezt a kombót, csicseriborsóval, de aki húsimádó az nyugodt szívvel hozzá adhat egy kis plusz proteint.

Hozzávalók

- 160g quinoa (nem megfőzve)
- 1 nagy fej hagyma apróra felvágva (adjunk a könnyeknek)
-3 fokhagyma gerezd (fokhagyma nyomóval összenyomva)
- 1 ek oliva olaj
- 375g sütőtök püré (ezt én készítettem el még napokkal előtte)
- 300 ml csontlé
- Só
- Bors
- 40g parmezán sajt (lereszelve)
- Bébi spenót
- Csicseriborsó (konzervből)

Azért nem írtam pár dologhoz pontos adatot mivel amikor kész a "szósz" akkor tudod eldönteni, hogy mennyire szeretnéd szárazon vagy inkább szószosan enni, illetve, hogy mennyi csicseriborsót illetve spenótot kívánsz! Én kb 130g spenótot és 6 ek csicseriborsót használtam fel A sütőtök pürét roppant egyszerű elkészíteni: Meghámozol egy tököt, felvágod, kimagozod, apró kockára vágod és belerakod egy lábosba, hogy pont ellepje a víz! Majd addig főzöd amíg elég puha nem lesz ahhoz, hogy utána turmix gépben pürés állagot kapjon

Először megfőztem a quionat (a dobozán leírtak szerint) majd egy nagyobb teflont felmelegítettem közepes lángra, aztán hozzá adtam az olajat, majd a sima illetve fokhagymát és addig sütögettem amíg a hagyma áttetsző színű nem lett! Ezután hozzáadtam a sütőtök pürét és a csont levet, ízlés szerint sóztam és borsoztam majd forrásba hoztam! Ezután 10 percig még alacsony lángon főztem a szószt fedő nélkül! Következőnek hozzáadtam parmezánt, addig kevergettem amíg olvadtas állapota nem lett majd hozzáadtam a csicseriborsót, quionat, legvégül a spenótot és óvatos mozdulatokkal összekevertem! Majd mind megettem...
Na jó,azért nem mind :)