Pekándiós lepényke
Pekándiós lepényke

Pekándiós lepényke


Igen, ez nem az a süti amiből ajánlatos degeszre tömnöd magad, mert attól még, hogy egészséges nem jelenti az, hogy nem hízol tőle ha sokat eszel belőle! 
Mindentől hízol ha többet eszel a megfelelő mennyiségnél!!

És igen, ehelyett a süti helyett megehetsz egy cukrozott, zsírral teli süteményt amitől jól felpuffadhatsz és szegény szervezetedet is megterheled vele! Ez már a Te döntésed! 
A döntés mindig a Te kezedben van, ezt sose feledd el!

Hozzávalók

A süti alja/kérge
180 g mandula liszt
3 ek kókuszolaj (olvadt állapotban) 
2 ek juharszirup 
1 ek vanília aroma

A süti teteje 
20 db magozott datolya
2x1 ek vanília aroma
7 ek víz
35g pekándió (apróra tördelve) 
60-80g pekándió (ez megy majd a tetejere) 
1/2 tk tengeri só



Melegítds fel a sütődet 175 fokra és a tepsidbe rakj sütőpapírt majd tedd félre. 
Az össze hozzávalót ami a süti alját fogja alkotni, keverd össze, gyúrd ossze egy labdává majd egyengesd el a tepsi alján.
Használd a kezed vagy egy spatulát, hogy egyenletes legyen.
Rakd be az elomelegitett sütőbe és 15 percig hagyd sülni. Vedd ki és legalább 10 percre hagyd kihülni! 

Amig süldögél, láss hozzá a tetejéhez! 
Helyezd a datolyát és a vanília aromát egy turmixba majd kezd el össze mixelni, a vizet egyesével add hozzá, 1 ek víz, 1 turmixolás, 1 ek víz és így tovább!
Add hozzá a 30g pekándiót majd mixeld amíg egyemletesebbenk találod.
Amikor "kenhető" állapotú lesz szedd ki a mixerből és óvatosan egyenletesen spatulával vagy egy villával oszlasd el a süti kérgén.
Szórd rá a 60 - 80g pekán diót (ha akarsz többet is rakhatsz, de akár kevesebbet is) és told vissza a sütőbe további 15 percre! Ha kész szórd meg a sóval! 
Mielőtt felvágnád hagyd, hogy kihüljön kicsit! 

Pár napig fogyasztható, de akár le is fagyaszthatod! 
Egy kis vanília fagyival mégjobban fel tudod túrbózni!