Teriyaki csirkemell
Teriyaki csirkemell

Teriyaki csirkemell

Hozzávalók

- 1 kg csirkemell
-4 ek méz
-1ek rizsecet (intersparban lehet kapni a kínai /japán részlegen)
-6 tk szójaszósz
-3 nagy fokhagyma gerezd, összezúzva
-1 kg karfiol kisebb darabokra vágva 
-2 ek avokádó vagy kókuszolaj 
-300 ml víz
-1 ek kukorica keményítő 
-3 újhagyma 
-2 ek Szezámmag 
-barnar rizs vagy quinoa köretnek 


1. Főzd meg a Quionat vagy barna rizst a csomagolásál leírtak szerint

2. Nagy tálba önts bele 3 ek szójaszósz, 3 ek mézet, a rizsecetet és a fokhagymát, keverd jól össze majd add hozzá a felkockázott csirkét hagyd pácolódni benne! 

3. Melegits elő egy wok-ot vagy nagy serpenyőt és 1 ek olajat önts rá, majd add hozzá a karfiolt, a wok tetejét takard le alufóliával és főzd 5-10 percet néha kevergesd meg, a lényeg, hogu a karfiol ne legyen szétmálott, hanem ropogós al dente

Ha kész rakd át egy nagy tálba.

4. A wokba rakd bele a masik evőkanálnyi olajat, majd egy nagy kanalat használva szedd ki a csirkét a pácból úgu, hogy a tál oldalához szorítod, hogy a felesleges pác lecsorogjon róla! 
(Ne öntsd ki a maradék szószt ha vegeztél a csirkével még használni fogjuk) 
Takard le a csirkét és főzd 5-8 percig

5. Abba a talba amibol kivetted a csirkét adj hozzá 3 ek szójaszószt, 1 ek mézet, a Kukorica keményítőt és a 300 ml vizet, majd habverővel keverd össze! Majd add hozzá a wok-ban lévő csirkéhez és keverd össze. Takard le majd alacsony hőfokon még főzd 5 percig vahu amíg a szósz be nem sűrűsödött kicsit. Vedd le a gázról, add hozzá a karfiolt és kdberd össze. Add hozzá az újhagymát és a szezámmaggal szórd meg! 
Melegen tálald a körettel.