Thai csirke saláta
Thai csirke saláta

Thai csirke saláta

Ez 10 perc alatt összedobható thai csirke saláta rogogós, színes, ízletes! Tök jó tízóraira, reggelire, ebédre, igazából a nap bármelyik szakaszában benyomhatod 5 napig tudod a hűtőben tárolni, úgyhogy bármikor eheted ha nincs időd /kedved valami egészségeset összedobni!


Hozzávalók

- 225g lila kaposzta (1 kisebb fej)
- 1 Kaliforniai paprika (piros , kockázott)
- 90g mogyoró (legjobb ha pörkölt és nem sózott, van h én nem kapok olyat és sima sósat használok)
- 2 csomag petrezselyem (apróra vágva)
- Fél csomag lucerna v brokkoli csíra
- 33g újhagyma (vékony karikára vágva) 220g görög joghurt (ne helyettesítsd vmi kevés zsírtartalmú joghurttal, nem lesz finom!
- 2 evőkanál juharszirup
- 3 evőkanál rizsecet (soarban ázsiai étekeknél találod, nekem az új kedvenc hozzávalóm lett )
- 3/4 teáskanál só
- 1/2 teáskanál chili pehely

A csirkét az a legjobb ha te főzöd meg, én 2 db csirke mellet beledobtam a lábosba 2 húsleves kockával, fel forraltam és gyorsan kicsi-közepes lángon megfőztem! Használhatsz boltban vett grillcsirkét is ha nincs annyi idő ❗VAGY❗ csicseriborsó is nagyon jól megy a csirke helyett ! Van aki nem szeretni belekeverni a mogyit a saliba mert megpuhul és elveszti a ropogósságát, hozzá lehet adni mielőtt fogyasztod a salit

Az egészet rakd bele egy tálba es keverd össze! Rakhatod szendóba vagy quiona mellé is tökéletes.