VEGÁN Quinoa rizottó
VEGÁN Quinoa rizottó

VEGÁN Quinoa rizottó

Hozzávalók

- fél hagyma
-1 nagy fokhagyma gerezd
-1 kicsi répa
-200g quinoa
-180g lencse (konzerv fele)
-2 ek citromlé
-1 tk élesztő
-150g spenót (fagyasztott)
-250 ml növényi tej
-3 ek tahini


Először rakd fel főni a quinoa (én nem előgőzöltet használtam,ilyenkor hideg vízben mosd/szűrd le, majd 2:1 arányban a vízzel rakd fel főni, (300ml víz - 200g quiona) hideg vízbe öntsd bele majd ha felforr a víz a quionaval, vedd le a hőfokot, és kavarj bele néha, nekem 7 perc kellett, h kész legyen) majd pucold meg a hagymát & fokhagymát, majd kockázd fel a répát.
Ha kész a quinoa rakd félre 

Serpenyőbe önts 100ml vizet, hőfok alacsony-közepes, majd tedd bele a hagymát, répát, addig főzd amíg meg nem puhulnak, nem kell, h barnuljanak, vizet adogathatsz hozzá érzésre. 

Amikor megpuhultak öntsd bele a 2 ek citromlevet, főzd & keverd 30 mp-ig. Ezután add hozzá a fokhagymát, a tejet, Tahinit és élesztőt. 

Kapcsold le a hőfokot, add hozzá a serpenyő tartalmát a quionahoz, fűszerezd ízlés szerint (só, bors, chili pehely) majd add hozzá a konzerv lencsét és végül a kifagyasztott spenótot.

A tetejére szórhatsz egy kis pörkölt kesudiót.